(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Boloňská omáčka

Potřebné ingredience
* 50 g slaniny, * 300 g mletého masa, * 1 cibule, * 1 mrkev, * 50 g celeru, * 4 stroužky česneku, * 2 lžičky protlaku, * 5 lžic kečupu, * sójová omáčka, * sůl, * pepř, * nové koření, * 2 bobkové listy, * 150 ml vody, * 150 ml bílého vína
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno, slaninu na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme prolisovaný nebo utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno. Vše promícháme a dusíme asi 30 minut na mírném plameni pod pokličkou. Hotovou omáčku nalijeme na uvařené těstoviny, posypeme nasekanou pažitkou a tymiánem, přidáme trochu strouhaného sýra a podáváme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Kinsli
(upraveno)
11. 12. 2011, 10:40
Zrovna se vaří
Vůně po celém bytě, chuťově vynikající
vynechala jsem jen víno ( dala víc vody ) a slaninu, protože ji nemám, jinak příště ji tam určitě dám



nahlásit

Annitta
(upraveno)
10. 4. 2011, 9:57
Moc děkuju za recept! je výborná! Už dlouho hledám tu ,,správnou" a našla jsem ji až u Vás
Jen jsem měla červené víno a dala víc protlaku a máme dlabanec na 2 dny
Jinou už dělat nebudu



nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
10. 10. 2010, 22:51
omáčka vypadá moc dobře-díky za inspiraci


nahlásit